Bebis utveckling

Berättade för ett tag sen att vi slutade att amma för att jag ska börja jobba snart. Det var en kamp i början men nu funkar det riktigt bra. Det är en bestämd liten dam vi har så är hon inte hungrig så vägrar hon konsekvent att ta flaskan fortfarande. När jag ammade så visste jag direkt när det behövdes tutte men nu så är det mycket svårare, hon är heller inte så tydliga i signalerna. För någon vecka sen så "glömde" vi av tiden och insåg att hon måste vara jättehungrig för att det blev lite gnälligt. Nu när hon tar flaskan så har vi tagit upp smakisarna igen. Började lite smått vid 5 månader redan och då ville hon gärna smaka allt men sen vid flaskintroduktionen så vägrades det att öppna mun när en sked närmade sig. Började därför med lite plockbitar och då smakar hon gärna fast tekniken med att mala maten och svälja den finns inte riktigt än. Eftersom hon inte gillar skedar, annat än att leka med hon tar gärna av maten på med handen och sen stoppar den i mun, så prövade vi välling istället för gröt men det gillas inte helt. Hon kanske vänjer sig. Små smörgåsbitar med leverpastej eller messsmör verkar dock funka bra.
Än är jag inte orolig åtminstone, trots att hon inte hade gått upp något sist hos BVC, fast då var det bara två veckor sen gången innan och vi hade precis börjat med flaska, får se nästa gång istället.
 
 
Är absolut en aktiv tjej vi har, hon rullar fram och sträcker sig efter saker så är dags att börja barnsäkra. Tror vi får ta det viktigaste först och se om hon fortsätter vara så framår och nyfiken. Vill gärna sitta upp, men har inte balansen än fast styrkan finns.
En väldigt glad tjej är hon med som sover gott på nätterna, inser att jag är bortskämd och håller tummarna för att det ska fortsätta vara så.