Födelsedagsfirande och resten av helgen

En av de främsta anledningarna att vi for upp till Stockholm var ju för att fira Sonjas 1-årsdag. Blir lite jobbigare för hela min familj att ta sig ner hit och de kan sällan alla samtidigt plus att de ska inackorderas hela bunten. 
På lördagen så var det då dags. Min mormor, min syster med man och min ena morbror med fru var det som kom över till mamma och pappa. Min andra morbror skulle också ha kommit men han och hans tjej hade blivit dunderförkylda och ville inte smitta.
 
 
Sonja med mormor och med sin fina bongårdsplocklåda från Kidswood
 
Vi började med lite god mat, lax med lite asiatisk touch på kryddningen och även Sonja kunde äta den fast utan den starka såsen till. Sen blev det lite paketöppning för en liten trött tjej som inte riktigt förstod hur hon skulle göra. Men det var fina presenter hon fick.
 
 
Från moster och morbror fick hon en nyckelpiga på hjul och ett par söta tofflor
 

Söta kläder som hon får växa i lite. Fick även dockan Lekkamrat från Ikea och en lektunnel till tältet hon har innan
 
Efter presentöppning så var det dags för tårta. Bakade själv för att få så lite socker i som möjligt. Fyllde bottnarna med hemmagjord vaniljkräm och mosade jordgubbar och mango. Blev så god och Sonja åt den med god aptit sötnosen.
 
På söndagen sen tog vi en tur till min syster för lite lunch och sen gick vi en stund i Nacka Forum jag och mamma och Sonja såklart. Fyndade äntligen ett par crocs vinterskor där och var även en sväng in på Lagerhaus och Polarn och pyret. Ingen av de affärerna har vi i Alingsås och det är inte alla dagar jag orkar ta mig in till Göteborg.
 
Lite snygga ramar som ska få innehålla familjefoton 
 
Måndagen var vi bara hemma förutom en promenad till Täby centrum, var skönt att röra lite på sig. Passade på att äta lite på Burger King när vi ändå var där då vi kom på att det var lunchdags och den planerade maten skulle ta sin lilla tid. Så vi sköt på den till middagen då det blev oxfile, potatisgratäng med gorgonzola och rödvinssås. Inte varje måndag det bjuds på sånt. Vi vuxna tog lite ost och kex med senare på kvällen. Lyx!
 
2