Livet är bra gött

Jag har fått äta upp att jag sagt att jag inte är en båtmänniska, många gånger. Trivs så bra med det här livet.
I måndags var det en lätt stressad mamma, en trött och småbakis pappa och en liten Busa som försökte få ihop den sista packningen till båten. Lyckades nästan. Efter lunch for vi iväg mot Saltholmen med några stopp på vägen. En thai-middag intogs och en av oss fick hålla koll på Sonja och den andra packa upp. Kändes som vi skulle flytta och på ett sätt är det nästan det vi gjort också.
Sonja ville inte alls sova vilket inte var så oväntat, måste ju utforska klart detta nya spännande ställe innan man kan varva ner ju. Men vid tiotiden slocknade hon och vi följde snart efter.

Tisdag morgon kom en kompis med färska frallor och gjorde oss frukostsällskap. Mycket trevligt och när vi sagt hejdå startade vi motorn och for iväg. Målet vart Dyrön och det var rätt mulet och kom några skurar men frampå eftermiddagen klarnade det upp och blev riktigt gött och soligt. Strax efter vi lagt till och jag tänkte hoppa i bikinin så kom tyvärr molnen, regnet och vinden så vi gick och åt på hamnens restaurang istället. Blev en tidig kväll då vi alla var riktigt trötta.

Onsdagen började rejält blåsigt och var lite spännande att ge sig av men var annars perfekt för segling eftersom solen sken. Tog oss dock bara uppåt Tjörn och Almösund så svärföräldrarna och svägerskan med familj kunde komma och titta. Först blev det en rätt oskyddad plats och när vi sen bestämde oss för att flytta inåt höll det på att bli väl spännande när bogoropellern la av mitt i allt. Med ny båt är man ju inte helt hundra på manövrering men vi fick till det med lite hjälp av de på kajen. Efter fika och socialt umgänge med familjen i sittbrunnen så tar vi nu det lugnt i sittbrunnen. Svärmor hade även köpt skedar (för det glömde vi), ljuslyktor och en pressobryggare, då vår gick i durken imorse. Får se om vi ligger här imorgon med då blir det bad och trevligheter om vädret tillåter.
Vi har bestämt oss för att ta det rätt lugnt då det tar på krafterna en del att segla med en liten vild och nyfiken tjej. Hon förstår ju inte konsekvenser riktigt än och kommunikationsförmågan saknas. Att jag dessutom är gravid gör inte saken lättare, både kropp och knopp blir ju påverkat. Men att ta en dag i taget och njuta så mycket som möjligt är inte dumt alltså.

2