Alfons Åbergs kulturhus

Förra måndagen så var jag och Sonja på ett litet äventyr bara vi två. Eller ja vi hade sällskap av granntjejen som är i samma ålder och hennes mamma. Först åkte vi tåg vilket småtjejerna tyckte var ett stort äventyr, blir ju oftast bilen om vi åker någonstans eftersom vi bor där bussen sällan går och då tar vi ofta bilen till tåget eller gärna hela vägen. Målet var Alfons Åbergs kulturhus inne i Göteborg. Har läst en del om det och sett dem på Baby&Barn mässan när vi var där och eftersom Alfonsböckerna har blivit favoriter så kändes det som ett ställe att besöka. 
 
Det är inget stort ställe men fullt av möjlighter till lek och bus men även pysslande och läsning såklart. Övervåningen var vigd åt lite lugnare lek och och där fanns ALLA Alfonsböcker att läsa. På nedervåningen fanns en liten stad uppbyggd med korvmoj, affär, bio (där såklart Alfonsfilmer visades och en del annat. Vidare fanns såklart Alfons lägenhet uppbyggd med fri lek. Flera gånger under dagen så har de små föreställningar också och vi hann med en minicirkus där man fick prova jonglering och hoppa genom rockring bland annat. Våra tjejer tyckte inte det var så kul så vi gick innan det var slut helt. Men Alfonsföreställningen var mer uppskattad och den tyckte vi var riktigt bra allihop. De har dessutom flera andra programpunkter och under hösten bjuds det på både babymassage och babyrytmik som jag blev sugen på att besöka. Alfons helikopter kunde man även ta sig en tur i och det gillade tjejerna. 
 
Deras uteservering ligger precis ut mot kanalen och det finns en liten servering och därute var det även okej att äta medhavd mat om jag inte minns helt fel nu. Hela stället är dessutom tillgänglighetsanpassat vilket är kanon. Den enda nackdelen kan jag tycka var att det bara verkade finnas en toalett. Lite jobbigt när det är många barn på ett ställe. Men den var fräsch och det fanns skötbord och gratis blöjor om man skulle sakna en.
 
Sammanfattningsvis så var det helt klart värt ett besök och vi kommer troligen åka tillbaka.
 
Massa lek och bus och som avslut så blev det pizzabuffe och glass på Pizzahut innan vi tog tåget hem.
 

Kvällen blev minst lika bra den, fixade en knytisgrillkväll med grannarna och barnen lekte och busade några timmar till. Det absolut bästa med att bo där vi gör nu, våra grannar. Nu när vi lärt känna dem ordentligt så vill jag inte flytta härifrån i första taget.
 
 
 
 
 
 
 
 
2