Barndop

I lördags så kom ju barnens faster och kusin över för lite frukost. Vi lyxade till det ordentligt med ägg och bacon, nybakade lchf-frallor, yoghurt med hemgjord granola och smoothie. Mums var det och bra uppladdning inför lång bilresa. Sen iväg till byns samlingslokal för lite begagnat shopping. Fyndade rejält! En fin utomhusmöbel till tjejerna för bara 80 kr var nog det bästa. Två jackor och tre par skor till Sonja dessutom och lite sommarkläder till henne med. Några Byggare Bob leksaker hittades också. En favorit! 
 
Byggare Bob leksaker och finaste utemöbeln på stökigaste altanen. Allt från friggeboden står där under tak för tillfället men ville ju visa bild på möbeln 
 
 
Sen packade vi in oss i bilen och for iväg. Hade sån tur att båda barnen somnade så kom långt innan första paus. Vi hade tagit med oss lite matsäck för att slippa ta en lång matpaus men vi var bra hungriga när vi kom fram till Sjöfartshotellet. J har ju möjligheten att bo där subventionerat så det utnyttjar vi då och då. Gick ner p åen gång och åt middag i restaurangen där och sen var vi resten av kvällen på rummet och försökte få Sonja att somna men det var inte riktigt vad hon ville men vid nio halv tio däckade vi allihop. 
 
Trodde vi skulle få resesäng till Sonja men det var våningsäng i familjerummet
 
 
På söndagen tog vi lite sovmorgon innan vi gick ner och åt frukost, hade som tur var hela nedervåningen i frukostmatsalen med, tillhörande lekhörna, för oss själva en bra stund. Var suveränt att Sonja kunde springa runt och busa mellan varven medan vi åt. Sen försökte vi få henne att sova en liten stund i vagnen medan vi tog en snabb promenad, men inte då.
 
Dags att göra oss i ordning och åka mot kyrkan. Dopet var jättefint och barnen blev överlämnade till mormor och morfar så vi fick det lugnt och bra. 
Efter lite mingel och mycket kramande så for vi mot festlokalen där det vankades mat och tårta. Sonja var som en liten svans på sin mormor och titt som tätt hörde man hennes röst genom lokalen; "Mommo!!". Är så glad att hon har det bandet med sin mormor trots att de inte ses så ofta. Sigrid somnade efter lite amning så vi kunde prata med vuxna och äta i lugn och ro. Efter ett tag började Sonja bli rätt trött dock eftersom hon inte sovit på hela dgen så vi satte oss i bilen och åkte mot hotellet för en tupplur innan vi skulle ut på restaurang. Busan somnade i bilen, i kanske fem minuter och trots idoga försök så somnade hon inte om i hotellsängen eller i vagnen. Vi hade lite farhågor om hur middagen skulle bli men trots en övertrött tjej fick vi faktiskt en helt okej middag. Vi gick till ett ställe jag inte varit till på flera år men som tidigare varit en favorit Greken på Hörnet. Maten var supergod och det gick som sagt bra med barnen. Sonja kunde vi distrahera lite med min iphone när hon ville ställa sig i stolen och springa runt. Fast i vagnen tillbaka till hotellet så gav hon upp och sömnen segrade. Inte en bild tog jag vid dopet och på festen. Hade fullt upp med att umgås med alla. Men som tur var fanns en kompis till syrran där och tog bilder varav en del på alla kusinerna och några fina på Syrran med sin tjej och min bror med Sigrid som jag ser fram emot att få se senare.
 
På dopet så bestämde vi oss för att följa med våra danska vänner och min mamma till Vasamuseet. Jag och J har varit där innan men det var bra länge sen. Var jättemysigt att åka Djurgårdsfärjan över och gå där en stund. Sonja tyckte det var riktigt spännande också. Efter några timmar och lunch tog vi färjan tillbaka, köpte kaffe på Donken och satte oss sen i bilen hemåt. Lunchen intogs på Ikea i Jönköping och vid halv nio tiden var vi hemma och då åkte båda barnen i säng, maken skickades till Maxi för att handla lite och sen la vi oss också. Trötta efter en härlig helg och lång bilresa.
 
 
 
1
Mammatea

Såna där utemöbler till barnen är så fina!

Svar: Jamen visst är dem. Så gick ju inte att låta bli den för det priset
Maria