Sigrid 1år!

Igår fyllde vår lilla älskling 1 år. Det känns helt galet att det redan gått ett år sen den där morgonen som alltid kommer finnas i väldigt klart minne. Ett helt år har hon vår lilla glädjespridare funnits hos oss och hon är en så självklar del av vår familj precis som hon var redan när det där plusset kom.
Hon är en så glad och energisk och självsäker tjej och hon vet vad hon vill helt klart. Brukar vakna upp leendes men får hon inte sin morgongröt tillräckligt fort så protesteras det högt. Älskar sin storasyster massor och skiner upp som en sol när Sonja kommer hem från förskolan. Kärleken är ömsesidig även om Sonja nog tycker Sigrid är rätt jobbig ibland också.
Det kryps och gås längs möblerna och ett par gånger har hon stått utan att hålla i sig en kort stund fats bara tills hon kommer på det för då sätter hon sig. Älskar att gå runt med matsstolen eller gåvagnen och skrattar och busar gärna.
 
Tänk att hon varit så liten som på övre bilden och nu känns hon så stor pluttan
 
Födelsedagen firades ordentligt, mormor och morfar hade kommit ner från Stockholm dagen innan. Farmor, farfar, faster, farbror och kusinerna var här med och dessutom granntjejerna med sin pappa. Det bjöds på pulled pork som Sigrid glatt mumsade i sig. Sen fick fick alla tjejerna en varsin liten påse med lite godis till de stora och en smoothie-klämmis och russinpaket till de små. Dessutom fick de varsin reflex också. Det gick verkligen hem och de hann springa runt och busa ihop en bra stund innan det var dags för fika. Hade valt bort tårta och bjöd istället på lchf pumpapaj. Den vart riktigt god och kommer bakas fler gånger om jag vill ha fika. Botten följde jag det här receptet och fyllningen tog jag från en klassisk pumpapaj men bytte socker mot sötning. Fanns även frukt och lite kakor på fikabordet.
 
Hade köpt ett så fint kalasset från ikea som fick dekorera festen
 
Efteråt öppnades det presenter och Sigrid fick verkligen jättefina saker och dockan från mormor och morfar blev en klar favorit.
 
Den superfina ryggsäcken från Elodie Details från farmor och farfar och en Pelle Svanslös -bok och en hemmasydd superfin lapptäckspåse från grannarna. Bestick från kusinerna, faster och farbror och dockan Lekkamrat från mormor och morfar, från dem fick hon också en gosedjurstiger som ligger bredvid Sigrid i sängen nu.
 
Efter det så var Sigrid så trött så hon tog en tupplur medan Sonja, kusin och kompis tog med sig J och K ut i badet ute och fick busa runt medan vi andra röjde undan inne och tog det lugnt en stund. Sen var det dags att åka in till stan och se ljusinstallationerna i Lights in Alingsås en gång till. Första gången för mina föräldrar. Tog sin lilla stund att gå runt för trots att vi hade vagn till tjejerna ville Sonja gå ibland och även hennes kusin. Dessutom var dte massor av folk såhär sista helgen av arrangemanget. Väl hemma fick vi oss lchfpizza och sen däckade hela gänget. En intensiv men väldigt mysig och fin dag.
 
I år var installationerna ljudsatta också och den finaste slingan av de år vi sett de senaste åren.