Second hand

Älskar att handla på second-hand och fynda på Blocket. Vi har hittat massor av möblemanget hemma på det sättet. Har det sistone även blivit köpt en del barnkläder och en tripp-trapp stol via Facebooks köp och sälj sidor. Vårt favoritställe är nog Vinden ett stort ställe här i Alingsås där man kan fynda det mesta, vi har även skänkt en hel del grejer dir som vi inte orkat sälja själva. Känns bra eftersom det går till välgörenhet. Är så häftigt att det nästan alltid när man kommer dit strax innan öppning är kö in. Vet inte hur vanligt det är med second hand ställe som har en vinst på ca 3,5 miljoner! heller. Igår var vi dit och fyndade lite till.
 
 
Först ett litet målningsprojekt, ska bli vitt och hamna på övervåningen
 


Sen lite söta kläder till lilltjejen som hon kan ha när hon växt sisådär 14cm till men mamman kunde inte låta bli. 10 kr styck och den gröna tröjan ser knappt använd ut och alla var ju så fina bara
 
  
1

Blää!!

Har en liten tjej som inte riktigt är som hon brukar vara härhemma. Äter inte så bra och har svårt att komma till ro och somna, blir gärna övertrött och gnällig en lång stund först. Dessutom har hon vaknat ledsen flera gånger och har svårt att somna om vilket inte hör till vanligheterna. Kan ju vara en tand som spökar men är lite orolig och rädd att det är min oro och nedstämdhet hon känner av. 
Mådde inte så bra sist jag var uppe och jobbade, var ledsen ofta och nära till tårarna flera gånger. Hade ingen ordentlig matlust utan mest sugen på sötsaker och smååt en massa onyttigt. Hade dessutom svårt att sova vilket verkligen inte är bra med våra arbetstider för det gör en verkligen helt slut i huvudet.
Så nu när jag ska upp igen är jag rädd att det ska bi likadant och jag har ingen lust att må så dåligt, vilket gör att jag mår dåligt nu istället. Mycket dumt egentligen men så är det i alla fall. 
Har svårt att glädjas och njuta av de bra stunderna vi har nu, svårt att ta mig för saker blir mest bara sittandes med mobilen eller datorn eller framför tvn. Känner mig ledsen och har magknip för att åka från familjen igen. Har dessutom väldigt dåligt samvete för att jag känner mig arg på maken för att han vill vara hemma nu när jag borde vara det. Har alltid tyckt att det är jättebra att han vill vara ledig med vår tjej och jag vet att han klarar det och är en underbar pappa, men jag är inte redo att vara borta ännu. Ville fortsätta amma på lilltjejens villkor och vara hemma mera. Helt irrationella tankar men det snurrar i mitt huvud nu. Funderar på att gå och prata med någon för att få lite hjälp även om det inte är så mycket kvar att jobba. Kan inte ha det såhär längre, går ut över hela familjen.
 
Är skönt att få skriva av sig ibland och nu behövde jag det verkligen. 
 
Dagen har faktiskt bjudit på några mysiga stunder, vi var och badade hela familjen då vi missar babysimmet på lördag och ville inte att tjejen skulle tappa det. De har babybad i varm bassäng för alla två dagar i veckan här vissa tider. Var så härligt att se henne plaska och skratta och denna gången gick det bra att flyta på rygg med. Och nyss när tjejen inte ville sova tog vi en promenad med vagnen i den ljumma kvällen
1

Träning och mammamys

Var ju dags för lite träning imorse, när jag såg på facebook att det söktes folk som ville prova på utomhusträning för de allra minsta så anmälde jag mig direkt. Har länge tänkt prova på mamma-bootcamp konceptet men eftersom det är ganska tidigt och i Göteborg så har det inte vart att jag kommit iväg. Är ju ändå lite halvjobbigt att rodda sig iväg med baby mitt i hennes sovtid och hitta en parkeringsplats vid slottskogen är ju sådär lätt med. Men nu fanns ju chansen här på hemmaplan så och jag var glad att jag hängde på. 
När jag kom fram visade det sig att det var bara jag som hängt på så fick personlig träning idag och därför kan jag inte bjuda på bilder, lite svårt att ta några sådär när man kör själv hela tiden. Dessutom tog jag i lite hårdare för svårt att fuska när man är själv, även om jag fick bestämma tempot och svårighetsgraden på styrkeövningarna. Efter en knapp timme fick vi ge oss då lilltjejen började gnälla lite och det var dags för mat och eftersom jag inte fått med mig någon tetra eller varmvatten på termos fick vi gå på cafeterian i badhuset. Men innan hann vi med jogg och PW med vagn och en del bra styrkeövningar. Träningsvärk imorgon; Check!
 
Efter en snabb dusch på badhuset så gav vi oss iväg mot en av mammorna i mammgruppen för en liten träff. Var mysigt att se dom igen och få fika och prata en massa. Bjöds på kanongoda kantarellsmörgåsar och till efterrätt avrunnen yoghurt med nötter och choklad. Våra tjejer kollade in varandra och kände på varandra lite och när en blev ledsen så hängde de andra på. Sonja som inte sovit på ett antal timmar vart lite ledsen och övertröttsgnällig på slutet så vi fick bege oss hemåt istället för att handla.
 


Våra små tjejer hade växt en del sen sist
 

Hemma igen har vi mest tagit det lugnt och myst. Lilltjejen har varit lite smågnällig de senaste dagarna och har haft svårare att komma till ro och vaknat lättare så något är på gång, tänder eller något annat verkar störa henne lite. Några timmar efter vi nattat henne så hörde vi gråt uppifrån och då fick hon komma ner till oss och det var lite oroligt innan hon somnade om på mamma. Men även där gnydde hon en massa och var lite orolig. Hoppas det bara är tillfälligt för annars blir det jobbigt för mamman att åka ifrån henne och jobba nästa vecka.
 
 
Mamman njöt för fullt av att ha lilla knytet i famnen och ville inte lägga henne i sängen igen
 


 
Dagens mamma i jeans och kofta från Sportshopen, dessutom tjejens nya overall från samma ställe. Fyndades förutom detta ett Didrikson regnställ och en underställströja till mamma och en windstopper- och en pikétröja till mannen. Allt för ca 2000. Rea på rean är inte dumt