Fredag

Imorse så fick vi in Sonja till oss strax innan klockan skulle ringa och vi alla fyra somnade en stund i sängen innan det var dags att gå upp. Tur vi har bred säng så alla får plats. 
Kom lite sent iväg till förskolan då det var segt att få i Sonja frukosten imorse. Sen röjde vi vidare i källaren tills det var dags för hämtning och planerade vad vi behövde från Ikea. Efter lunch och sovstund och mer röjande så gav vi oss iväg. Hade planerat att möta farmor på Ikea för julbord då hon är gräsänka för tillfället. Vi behövde ju dessutom handla lite grejer.
Måste säga att julbordet var riktigt gott och prisvärt. Fanns mycket att välja på och vi alla blev mätta och belåtna.  Sonja åt så mycket att magen stod i fyra hörn. Satt bra länge med och insåg att det började bli stängningsdags så när Sigrid blev ledsen blev det till att amma i bilen då de redan börjat släcka ner varuhuset. Sonja somnade gott på vägen hem och jag nästan med. Dessutom somnade hon igen så fort hon hamnade i sängen hemma. Ska strax krypa ner för imorgon är det upp och skicka iväg dottern och maken på babysim medan jag och Sigrid fortsätter med adventspyntandet hemma.
 
 
När vi väckte Sonja efter vilan låg båda barnen och mös liten stund så var ju tvungen att fota. Såg när jag tog bilden att Sigrid gjorde en fin min men först efteråt när jag kollade på bilden såg jag Sonjas utsträckta tunga. Mina fina barn ;)
Idag hade det julpysslats på förskolan. Undrar när det vänder och man börjar känna "inte en pysselgrej till"? Just nu är jag bara stolt även om jag inser att hon knappast gjort den helt själv
4

Snart slut på november

Helt galet vad fort det gått, snart blir Sigrid en hel månad. Senaste dagarna har det varit mycket fixa hemma som gällt. Grejar om i källaren för femtioelfte gången minst men nu känns det som vi fått till det. Dessutom håller jag på och julpyntar så sakteliga. Lite här och lite där åker fram och snart ska ljusstakarna upp med. Så på morgonen är det upp och lämna på förskolan och medan Sonja är där sina tre timmar så försöker vi få så mycket som möjligt gjort. Sigrid kräver ju sitt såklart och många och långa stunder så sitter jag med henne i soffan. Maten ska ju helst stå på bordet när Sonja hämtas och sen får vi henne kanske att sova. Greja lite till och sen när hon vaknar igen så försöker vi komma ut för lite aktivitet. Sen dags för middag och nattning och sen stupar vi i säng på kvällen. Däremellan så tvättar och diskar vi, båda maskinerna går varma. 
 
Sonja vill gärna mysa när jag sitter med Sigrid i famnen. Inte mig emot
 
 Idag kändes det som jag fick en ny garderob. Plockade fram alla kläder som jag inte kunnat ha under graviditeten

Pottan

Vi har haft en potta stående på övervåningen och en nere ett tag nu och Sonja har visat mer och mer intresse för dem. Har fått henne att sitta ner utan blöja ganska långa stunder men inget har kommit. 
Inatt vaknade hon ledsen och när jag kom in och lyfte upp henne var det okej igen. Men när vi la oss ner och försökte få henne att somna om så blev det gråt och ledset igen. Hon klättrade ur sängen, tog sin gosedjursapa och gick iväg. Trodde hon ville in till oss och sova men hon gick till badrummet. Där börjades det dra i blöjan och peka på pottan så tog av henne och satte henne där. Satt en bra stund men sen plötsligt hör jag hur det kissas. Så nu verkar hon förstått grejen lite så är bara att fortsätta. Efter somnade hon om igen i sin säng och jag var bara tvungen att väcka J och berätta när jag kröp ner igen. Stolt som bara en mamma kan bli ❤️


Vår gounge vid frukosten. Posar vant för kameran
2