Höstlyx

Hösten har verkligen slagit till på allvar nu med regn och kyla. Visst kan det även vara lite mysigt när man kan kan tända en brasa och en massa ljus och krypa upp i soffan med en filt och en kopp te.
För någon vecka sedan dök det upp en inbjudan till något som känds väldigt härligt så här mitt i hösrusket; ett bloggevent mitt i Göteborg. Klart jag anmälde mig direkt!
Ser verkligen fram emot en härlig kväll och lite lyx och att få träffa många härliga bloggare igen och några för första gången. 
 
Gå in här för att läsa mer om eventet 
5

Plugg och seminarium

Hel aden här veckan har det varit mycket pluggande. Både måndag och onsdag har jag varit iväg och suttit med några klasskompisar och jobbat på en inlämningsuppgift. Tisdagen så tittade jag på en massa föreläsningar. Det kräver en hel del disciplin att plugga på distans helt klart. Vi kan se föreläsningarna livestramat när de spelas in eller i efterhand på webben. Vissa är redan förinspelade och läggs ut på vår studieportal i förväg också. Det är rätt skönt att vi är ett gäng som bor i och omkring Göteborg så man kan samarbeta och få till det sociala och disskussioner med. 
Igår hade vi fått tips om en seminariumdag anordnad av Sjöfartsforum som vi var ett gäng som gick på. Var väldigt intressanta paneldisskussioner och även runda bords samtal. Det är en internationell dag, Världsjöfartens dag, som uppmärksammas. Den har ett tema varje år och i år var det; Effektiv implementering av IMO:s konventioner.
IMO är FN.s organ för sjöfart och det talades mycket om hur de tog fram konventioner och hur arbetet där funkar vilket jag inte hade kännedom om innan. Dessutom var representanter från Transportstyrelsen där som berättade hur reglerna sen implemneterades i svensk lag. 
Allt avslutades med lite mingelmiddag. Tyvärr gjorde det att jag inte fick något pluggat alls igår så idag får jag slita mer och även imorgon men ska nog få till det.
 
 
Nu är maken iväg och hämtar vår andrabil som varit på verkstan och jag får ha barnen en stund. Ikväll sen ska vi gå på invignen av Lights in Alingsås och käka middag ihop med grannarna. Mycket aktiviteter på gång men det är alltid trevligt. 
 
Från Lights in Alingsås 2012
 

Born to move

Heter träningskonceptet för barn som de har på gymet där jag tränar nu. Förra helgen var jag och Sonja och provade på och eftersom hon då tyckte det var roligt anmälde vi henne till att gå hela höstterminen. Idag var första riktiga gången då och vi åkte iväg imorse bara hon och jag. Det är lite läskigt med alla andra barn och deras föräldrar som är med men Sonja hängde med i rörelserna först och skrattade och hade kul. Men efter en stund blev hon lite blyg och ville bara vara i famnen en stund. Hon var åtminstone väldigt duktig och sa till att det behövdes kissas mitt i. Så stolt över hur bra det gått att vara blöjfri trots allt. Efteråt var det lite tveksamt en stund till men på slutet var hon med igen och dansade. Tycker det är supermysigt att få lite egntid sådär med henne och jag tror hon gillar det med. Efteråt fick alla barnen en ballong och ett armband också och vi fikade då föräldrarna bjuds på kaffe och barnen frukt. 
 
Var in på Lidl en snabbis och de hade så söta barnkläder nu igen så blev lite till Sonja
 
På väg hem började det regna för fullt så vi fick ät alunch och sen mysa inne en stund men så fort solen tittade fram gick vi ut ett tag, alla förutom Sonja som somnade i soffan en stund. Fick en del gjort och vår grensax som vi letat efter ett tag, dock uppenbarligen inte särskilt väl, dök upp i redskapsboden på en hylla så vi passade på att beskära lite träd. J fick inviga motorsågen han köpt också då vi sågade ner en del tujor. Vi har börjat tycka att de flesta träd och buskar i trädgården liksom stått utspridda lite hipp som happ och vill nu få lite mer öppna ytor istället. Blev riktigt nöjd med körsbärsträdet och ska ge mig på två äppelträd och två plommonträd till veckan också tänkte jag.
 
I hörnet på trädäcket stod en tuja och även bakom väderkvarnen (som nog ryker den med snart) och nu är det bara en kvar av fyra som stod utspridda.
2