Höstlyx 2014

Igår var det så dags för bloggevent igen och jag har verkligen längtat efter det här ett tag nu. Började inte så bra då jag helt glömde av tiden när jag gjorde mig i ordning och insåg att vi borde åkt tio minuter tidigare för att jag skulle hinna med tåget. Lite stressad for vi iväg hela familjen och de släppte av mig så jag kunde ta en spårvagn sista biten in. Hann i alla fall i tid som tur var och träfade upp ett gäng härliga bloggare som jag inte sett på länge inne på Le Pain Francais Bistro. Vi fick komma upp högst upp och ta en välkomstdrink och mingla lite innan det var dags för middag. Lokalerna var verkligen hur fina som helst och jag förstår att de utsetts till en av världens bäst designade restauranger. Tyvärr verkade de inte helt vana vid att servera ett så stort sällskap men de kompenserade med vänlighet och maten var det inget fel på. Kommer absolut att gå dit igen och är bra sugen på att testa deras afternoon tea. 
 
 
Under middagen fick vi lite presentationer från kvällens sponsorer, Le Pain Francais, Me&I, Stena Line, Alfons Åbergs Kulturhus och Björn Törnblom Accessories. Dessutom lottades det ut helt galet fina vinster.  Jag hade turen att vinna en fin tvål från presentshopen.se och två bodylotion från Biotherm från Stenas ombordshop. Dessutom hade jag redan innan vunnit en goodiebag i en facebooktävling inför eventet. 
 
 
När kvällen var slut fick vi dessutom med oss inte mindre än fyra välfyllda goodiebags! En närmre presenattion kommer men en riktigt fin sak som vi fick var fribiljetten till Alfons Åbergs kulturhus. Vi besökte ju det tidigare i år och Sonja kommer uppskatta att få åka dit igen. 
 

Allt ryms inte på bilden men här är ett axplock av allt som vi fick i goodiebagsen. 
2

Projekt

Under våren och sommaren påbörjade jag och planerade en väldig massa projekt men det där med att avsluta eller överhuvudtaget börja med dem har väl gått sådär kan man väl säga. Men nu när J varit hemma ett tag och jag äntligen fått lite tid över så har jag bestämt mig för att slutföra en hel del av projekten. 
 
Började med att ta tag i leksaksköket som jag började med för bra länge sen. Har hunnit en bra bit på väg nu och nu syns det vad det ska bli också. Har en bit kvar fortfarande men det ska bli julklapp har jag tänkt så nu har jag en deadline. Medan jag fått vänta på att färg ska torka tog jag dessutom tag i och målade en kista jag fått av mina föräldrar. Den var jättefin redan men den röda färgen passade inte helt in härhemma så numera är den grön. Använde Chalk Paint från Annie Sloan och soft wax från samma märke och det blir så snyggt.
 
 
Idag var jag och Sonja på Born to move igen som vanligt på söndagar medan J och Sigrid passade på att handla.Sen tog vi lunch på McDonalds innan vi åkte hem. Varit mycket innesittande de senaste dagarna, Sonja har varit lite sjuk så var hemma från förskolan tre dagar i veckan och vädret har varit riktigt trist med regn och blåst också. Jag har dock varit iväg och pluggat flitigt ett par dagar denna veckan och även fikat med en kompis. Imorgon är förskolan stängd och vi funderade på att passa på att åka och bada då men kom sen på att det är höstlov och troligen galet mycket folk i badhuset så hoppar det. Resten av veckan blir det fullt upp med plugg och att förbereda ettårs-kalas! Helt galet att vår lilla Sigrid ska fylla ett år redan. Men ska bli väldigt mysigt med kalas. MIna föräldrar kommer ner på fredag redan och stannar över helgen

Begagnatutmaningen

Hakade på Blockets begagnatutmaning förra veckan och ska alltså enbart handla begagnat om jag ska köpa något alls, förutom mat och sådant förstås det får man ju köpa. Jag är alltför duktig på att shoppa så det här behöver jag helt klart. Kan säga att det varit en utmnaing då alla affärer skickar ut erbjudanden om reor och annat nu men jag har hållt mig. Har ett undantag från detta och det blir en doppresent till barnens kusin som kommer köpas ny. Igår vart jag riktigt frestad då den fina åkpåsen från Elodie Details fanns till kanonpris på Jollyrooms oktoberfest men trots att den är drömsak så lät jag bli, ska investera i en cab-on sen till den andra vagnen vi köpt istället för donkeyn som ska säljas.
 
Ett begagnatfynd från just Blocket, känns bra att få sälja donkeyn och få loss lite pengar och ha en billigare vagn de få gånger båda åker nu
2