Läsvärt och tänkvärt

En väldigt bra skriven artikel om det uppmärksammade våldtäktsmålet i Tensta på en 15 åring. In och läs med er...
 
Våldtäkten på 15-åringen i Tensta – en av poliserna som utredde händelsen berättar-Magasinet Paragraf
 
 

Renovering pågår

Ja härhemma är det just nu fullt upp. Vi ska ju inreda vårt arbetsrum så att Sonja ska få flytta in där och hennes rum ska bebis få överta sen när hen är lite större. Vi åkte förbi Rusta igår, som jag nämnde och anledningen var att handla tapet och väggfärg. Rummet är nästan tömt, arbetsrummet har redan flyttat ut i hallen på övervåningen och min lilla sy/pysselhörna fick åka ner i källaren. Den har jag dock inte fått helt i ordning än utan det tar jag sakta men säkert nu framöver. Känner ändå att den inte kommer nyttjas så mycket det närmaste. 
 
Men idag stötte vi på det först problemet. Det är nämligen en öppning mellan vårt rum och Sonjas blivande, innan har det varit rätt bra men nu vill sätta igen där. Först tänkte vi sätta in en färdig garderob och bara ha en skiva på baksidan mot vårt håll och göra en grundare hylla. Men måtten är lite knasiga så hade blivit några få centimeters hål åt alla håll i princip. Så idag funderade vi på om vi skulle sätta upp en vägg helt enkelt, men när vi tog bort listen för att kolla vad det är material bakom blev vi lite tveksamma på hur den skulle hålla. Så maken ringde "byns hantverkare" som faktiskt hade möjlighet att svänga förbi för att kolla hur man kunde göra. De tyckte det bästa var att regla upp och sen klä hela väggen med gips och det skulle bara ta en dag. Så nu får någon annan göra jobbet så tapetserar vi och målar sen bara. Förhoppningsvis kunde de på fredag denna vecka då vi ändå ska till Danmark så då kan de fixa medan vi är borta. 
 
Känns ändå rätt skönt för vi har ändå en hel del att pyssla med innan bebis ankomst och får vi bara målat och tapetserat så kan vi montera möbler och fixa småpysslandet efterhand sen. J kommer ju vara hemma och Sonja ska vara på förskolan och den lilla om hen bestämmer sig för att komma lite tidigare än sagt kommer förhoppningsvis kunna gå med på att sitta i sele eller ligga i babykorgen medan mamma och pappa sätter upp gardiner och tavlor och ställer i ordning och så.
 
Har nog glömt att säga att de senaste dagarna har det gått jättebra att lämna på förskolan. Ingen ledsen tjej nu och i fredags när jag lämnade sträckte hon sig själv mot sin fröken och ville upp i famnen och vinkade hejdå till mamma. Så skönt för mammahjärtat :)

Bästa just nu

Det blev inte direkt i säng för oss. Är ju "Bron" ikväll och det får inte missas. 


Lite gott till blev det med