Lite lugn och ro

Har varit en rätt så intensiv dag. Började med loppis och auktion i byn där vi fyndade lite barnböcker till S (lilltjejen). Sen la vi henne att sova lite medan vi fyllde upp bilen med saker som skulle till tippen. Efter det hade dottern vaknat och medan maken åkte och slängde så försökte jag få i henne lite ersättning, blev några klunkar men fick ge henne lite bröst med. Efter det var jag helt slut och hungrig. Strax efter så klev J (mannen) in genom dörren med en bukett rosor för att han tyckte jag behövde lite uppmuntran :)
 
 
Efter en snabb lunch så började vi gå igenom köksskåpen för att göra plats för en servis vi tagit över från mina föräldrar som inte hade plats längre då de ska flytta snart. Insåg att det var väldigt mycket saker vi inte använde som kunde skänkas bort så då blev det stor ommöblering i skåpen med. Men mitt i allt tog vi en badpaus hela familjen i bubbelbadkaret något S älskar och så fick hon leka med nya badleksaker och sen skickade vi J till Alingsås för att köpa kebabmiddag eftersom hela köket vid det laget var belamrat. Den avnjöts framför Morden i Midsomer.
 
              
Liten nybadad tjej       Försöker ta telefonen       Glad
 
Nu sover Skruttan och pappan har däckat och jag njuter av lite lugn och ro och passar på att blogga
 
 
 
 

Avvänjning

Just nu håller vi motvilligt på att vänja Skruttan av vid att amma. Motvilligt för att jag inte helt känner mig redo just nu när amningen funkar så bra. I början var det lite jobbigt för hon hade svårt med taget och jag hade ont. Men vi kämpade för jag ville gärna amma och tills lut fick vi till det och nu är vi som ett väloljat maskineri. Dock så ska pappa snart vara hemma, han jobbar på ett norskt fartyg och går då under norska socialsystem. För att han ska få vara pappaledig alls så måste han ta ut det nu när lilltjejen är ca 6 månader och under tiden måste jag jobba heltid och eftersom jag då är på annan ort måste vi sluta amma eller dra ner väldigt. 
 
I början så gav vi henne flaska ibalnd med bröstmjölk men sen så slutade vi för att amningen skulle funka och för att det inte behövts, något vi ångrar nu för nu vägrar hon flaska. Det är en kamp varje gång för att få i henne både bröstmjölk och ersättning, vi har i för sig bara försökt 3 dagar nu men det är så jobbigt. Jag vill ju bara ge upp och lägga henne vid bröstet men det hjälper ju inte i längden. Innan maken kom hem i tisdags har jag de senaste veckorna gett henne lite smakisar med och hon har ätit med god aptit. Nu däremot öppnar hon inte munnen för skedar heller. Har varit mycket gråt både för mig och henne medan pappa har försökt vara stark och envis. Har provat pipmuggar och olika flasknappar och skedmatning men kommer det lite i munnen åker det ut illa kvickt. Tror ju inte riktigt tvång kommer göra saken bättre utan bara kommer göra att hon ser det som ännu mer negativt. Är ju lite orolig för vikten även om hon får bröstet nu på natten och morgonen och ibland på dagen fast försöker minska där med. Men det verkar som det inte är ovanligt att det tar ett tag men jobbigt för det.
 
 
 
 
 

Min historia

Låter kanske lite preteniöst med den rubriken men tänkte försöka dra den lite kort så ni får bakgrunden om mig och familjen. 
Jag växte upp med min familj i en villaförort till Stockholm. På gymnasiet läste jag till guldsmed mest för att det lät kul och jag var skoltrött. Sen hade jag lite svårt att bestämma mig för vad jag ville bli så tog en pluggpaus och jobbade några år. Till slut efter funderingar både på att bli präst och ekonom så siktade jag på sjökapten och tog mitt pick och pack och flyttade till Göteborg. Då var jag förlovad men det funkade inte riktigt så tog slut efter ett tag och strax därefter fick jag upp ögonen för min nuvarande man som läste i samma klass.
 
Efter skolan så fick jag några vikariat till sjöss men fick till slut ett jobb i land men inom sjöfarten där jag jobbar skift ett par dagar i sträck och bor på jobbet och sen har jag en lång ledighet emellan. Maken är dock fortfarande på sjön och är ute och jobbar varannan månad. 
För ganska precis 2 år sedan köpte vi vårt drömhus och flyttade ut på landet utanför Alingsås samma år gifte vi oss också och i januari i år fick vi vårt första barn en liten tjej. Så där är vi nu en lite halvkrånglig livssituation då jag snart måste byta jobb för att ta kunna ha hand om vår lilla prinsessa.
 
 
1