Nyårsafton

Idag är det årets sista dag och efter de senaste veckorna som känts jobbiga har vi haft en kanonjul och det känns som årets sista kväll kommer bli riktigt bra den med. Året blev precis som jag hoppades trots allt.
Förra året la jag upp ett bildkollage på Sonja på Instagram där jag skrivit att hon var det bästa med 2012 och att 2013 skulle bli året då hon skulle lära sig gå, säga sina första ord, åka till New York och förhoppningsvis bli storasyster. Och allt det gick i uppfyllelse :)
 
Dessutom har vi blivit båtägare, byggt ett trädäck med spapool i trädgården och äntligen fått källaren att bli så som vi vill ha den hemma. Mycket spännande har hänt och när jag är hemma igen kommer en liten årsresumé.
 
Just nu står jag och förbereder för kvällens trerätters middag som är helt vegetarisk medan mina föräldrar är iväg och köper en diskmaskin då deras olämpligt nog valde att lägga av igår kväll. Om några timmar får vi gäster och det blir ett lugnt och skönt nyår. Saknar min älskling såklart och nyårsafton har en lite speciell plats i hjärtat eftersom just den dagen för åtta år sedan nu var första gången vi sa "jag älskar dig" till varandra.
 
 
3

Julfirande

Vi har haft en jättemysig jul. Var bara jag och tjejerna, mina föräldrar och min mormor och det kändes alldeles lagom. Kvällen innan blev sen för oss vuxna trots att vi låg bra till i körschemat med allt som skulle fixas och såklart valde Sonja att vakna redan halv fem på julaftons morgon men somnade om i min säng efter en stund och sov till halv sju. Sen var det bara att kliva upp. Sigrid hade sina vanliga två uppvak under natten dessutom så jag var bra mör under dagen.
 
Vi hade åtminstone en lugn morgon innan jag satte igång att duka fram maten till lunch. I in familj är det stor jullunch runt ett-två tiden och sen Kalle Anka dags. En massa god mat och en del nya inslag då jag inte är så traditionell i valet av julmat utan gärna provar nytt. Den nya favoriten blev gravad lax med saffransphiladelphia. 
Efter det kollade vi på Kalle med ett halvt öga innan vi satte Sonja i barnstolen och spände fast henne så vi kunde bära fram julklapparna. Fullt av paket och självklart var de allra flesta till de två minsta. Sonja fick så mycket grejer och tyckte det var så roligt att riva upp alla paket. Det var gosedjur, kastruller till hennes lilla kök, ett pizzaset från Oskar och Ellen som det direkt sattes igång att leka med. Lite kläder, en verktygslåda och en cykelhjälm. Det var så mycket saker så det största paketet sprade vi tills idag. 
 
 
Mina fina julklädda tjejer och en koncentrerad Sonja som öppnar paket. Dessutom finaste Edblad halsbandet som jag fick av älsklingen min.
 
Efteråt blev det julfika och sen blev det som varje år, ingen var så sugen eller orkade den planerade grötmiddagen. Dags att göra om traditionen och ta gröten till frukost istället :) Fast vi kokade gröten och åt den imorse.
En glad tjej som hittat ett stort paket och en bild på innehållet
 
Idag åkte vi iväg till min faster då farfar och hans fru var här i stan. De har inte träffat barnen än då de bor lite långt bort från oss och inte gärna åker då de är gamla och vart lite dåliga. Tyvärr hade farfars fru blivit sjuk under natten men farfar fick träffa småttingarna i vilket fall. Var riktigt mysigt och Sonjas blyghet släppte fort.
 
Hemma igen fick Sonja syn på det stora paketet och började packa upp. Sen fick jag och morfar en del att göra med att montera innehållet men sen så har det varit full fart när jag fått köra runt Sonja på cykeln då hon ännu inte når ner till marken.
 
Imorgon så blir det hem till min syster för lite mer julfirande och dagen efter det ska vi hem till brorsan och fira födelsedag då min brorsdotter fyller år. 

En tidig julklapp..

...hämtade jag ut på Posten häromdagen. Var Loppi som hade skickat ut ytterligare en blogbag. Denna gick i lite juligt tema och innehållet uppskattades verkligen.
 
Indiska hade skickat med julkaffe som är både KRAV och fairtrade märkt och som ska ges bort i julklapp faktiskt, fina mönstrade strumpor som man blir riktigt glad av samt även en batteridriven ljusslinga som passade perfekt som belysning i vårt hallfönster då vi inte har ett eluttag där att koppla in adventsbelysning i.
 
Palmolive bidrog med en Magic softness tangerine skumtvål. En handtvål som doftar underbart och som kommer skummande direkt ur pumpen. Men även Mediterranean Moments duschtvål med arganolja och mandelextract. Den kändes väldigt lyxig men jag har inte hunnit testa än.
 
Ajax Kitchen & grease var också med i paketet och den har redan hunnit användas och jag tycker definitivt den tar bort fett bra. Ska även provas i ugnen efter jul.
 
 
#loppi - #loppiblogbagjul - loppiblogbag
2