För tidigt att ropa hej

Just när man känner att nu har vi en sista rolig vecka som går gå så fort framför oss och att det har ju gått riktigt bra den här gången. Just då händer det visst något. Igår efter att jag nattat lilla Bus så satte jag mig framför tvn med lite goda våfflor med räkor och rom och annat gottit på.
Lagom tills jag ska gå upp och sova själv hör jag en jätteledsen tjej på övervåningen och går upp till henne och ska böja mig ner och trösta när jag inser att det luktar kräks. Bara att tända lampan och inse att japp, hela kudden nedspydd och en hysterisk och kletig tjej. Upp och torka och av med kläder och vira in henne i en handduk och ta med badbaljan ned. Sätter oss i soffan och så fort jag märker att hon hulkar igen så har jag henne över badbaljan. Så ynklig liten tjej som bara skakar och det enda jag känner är att; f*n inte en gång till. Jag får inte bli sjuk nu. 
 
Efter en stund så kunde jag bädda ner henne i resesängen med en massa handdukar och sen kröp jag själv ner med en hink bredvid sängen för säkerhets skull. Sonja vaknade ett par gånger under natten och behövde kräkas men det kom mest slem. Så hinken kom till användning men inte för mig. Jag sov väldigt dåligt för låg och lyssnade efter ljud som tydde på att hon vaknade. Redan vid sex så var det morgon igen tydligen. 
 
Nu på dagen har det inte gått att ge Busan så mycket mat men hon har druckit bra och haft bra med energi. Sovit en lång tupplur och då kissades det såpass att blöjan läckte, vilket jag såg som positivt för då har hon ju ingen vätskebrist direkt. Nu sitter hon mumsar lite smörgås och russin så tror nog det börjar vända. Hoppas bara jag slipper nu. Förra omgången så insjuknade jag två dygn efter Sonja så vågar inte vara positiv än.
4

Bara en vecka kvar

Ja nu har verkligen nedräkningen börjat på allvar härhemma. En lite dryg vecka kvar och den här perioden har verkligen gått så fort. Dagarna har flutit på och jag och Sonja har haft våra rutiner. En del bra dagar och en del mindre bra. Den här veckan kommer nog också rassla på ganska så bra. Har aktiviteter nästan varje dag så. Idag vart det en promenad och fika med en annan sjömansfru och hennes barn. På onsdag kör vi öppna förskolan igen då det vart så trevligt där sista gångerna och torsdag har en second hand butik i stan utförsäljning då de byter koncept lite så ska se om jag hittar lite leksaker och kläder till Sonja. Sen blir det påskfirande med svärsläkten i helgen ute på Tjörn.
Har redan börjat planera lite vad som ska packas inför resan då det ändå är rätt mycket att tänka på, framförallt till Sonja. Kommer ju inte ha hunnit bli riktigt så varmt och vårigt i New York när vi åker så får ändå ta med lite varmare kläder åtminstone till kvällarna. Samtidigt kan det vara runt 15 plus på dagen så det blir verkligen det där typiska som det kan vara här i april när man ena dagen har sommarkläder nästan och nästa får ta på dunjackan igen. Hopplöst att packa till speciellt som man gärna vill ha lite shoppingmån i väskorna. Vill ju helst inte behöva köpa ytterkläder till Busan heller då hon knappast kan ha de så länge.
Men löser sig nog. Vi vet i alla fall vad hon ska sysselsättas med på planet. Lite olika snacks såsom; små russinpaket och kexpaket, ipad laddad med små korta barnanpassade klipp och en låda med lite leksaker som man kan sitta och plocka i och ur. Det sista är lite av favoritsysselsättningen just nu.

Har det bra

Onsdagen på dagen var vi till kyrkans öppna förskola här i byn och kul att få lära känna de andra mammorna och barnen lite. Är faktiskt en hel del som är i Sonjas ålder. Skönt för henne att få upptäcka ett nytt ställe och röja lite och bekanta sig med andra barn. Brukar vara en liten sångstund, fika, lekande och en del pyssel. Det sista är ju Sonja än så länge för liten för men även vi föräldrar får pyssla och idag gjorde jag söta små vårblommor. Nu ska jag bara leta rätt på påskpyntet som jag sett för inte allt för länge sen men inte kan minnas var. Dessutom så köpte jag fjädrar till ris som jag inte heller kan minnas var jag lagt. Det går bra nu.;)
 
 
Riset ska få lite mer fjädrar och lite annat pynt innan det är klart
 
I onsdags kväll fick jag en kväll på stan med lite vänner och Sonja ska vara med sin faster, farbror och kusin några timmar och sen sov vi båda där. Är så glad över att de så gärna ställer upp och passar Skruttan när de kan det betyder en hel del att kunna få komma iväg sådär bara ett litet tag. Dessutom fick vi middag där först så jag slapp planera det. Tyvärr hade vi en riktigt dålig natt innan då busan var ledsen i sömnen först ett flertal gånger och sen vaknade av det och var vaken en stund mellan två och tre på natten. Då fick hon somna om bredvid mig vilket gör att rsten av nattens sömn för min del blev lite lidande. Sover tyvärr inte alls så bra med henne bredvid några längre stunder. En middagsvila eller en kort stund på morgonen om vi somnar om funkar, annars sparkar hon gärna en del i sömnen på sina stackars föräldrar.
 
Sonja älskar just nu att sitta och plocka i och ur saker så till resan ska jag packa ner en liten ask eller väska med några små leksaker som hon kan få plocka med. Perfekt tidsfördriv på planet. På bilden till höger syns det vad vi åt till middag igår va?
 
 Igår umgicks vi med faster och kusin på dagen, då kusinen var hemma från förskolan lite förkyld. Hoppas vi inte blir smittade men Sonja har redan innan varit lite täppt men förkylningar brukar inte drabba henne så farligt.
Idag blir en lugn dag med lite småfixande hemma, dags att tvätta igen bland annat. Har några småärenden på stan som jag ska fixa också är det tänkt. Men nu dags att äta upp frukosten och sätta fart.
 
 
 
2