Födelsedagshelg

Här har det varit fullt upp. Jag och syrran tog med minstingarna till Alingsås i fredags och tittade lite. Köpte några mjukisbyxor till Sonja då det saknades lite i garderoben. Dessutom blev det några andra småsaker och en gofika på favoritkafeet. Frångick min lchf kost och njöt av en bärpaj. Köpte två matchande klänningar till tjejerna på Villevalla som öppnat i stan också. Syrran övveraskade mig och J med två fina hjärtan som det stod "Världens bästa mamma" och "Världens bästa pappa" på. Hon tyckte det inte bara var Sonja som skulle firas på tvåårsdagen inte. Till middagen lagade vi supergod tacos, lite annorlunda tillbehör än de vi brukar ha.
 
 
 
 
Lördag vaknade Sonja tidigt och eftersom gästerna skulle komma redan halv tolv så gick vi upp och satte igång direkt med fixandet. Maten var i princip klar så var mest sista minuten städande och lägga upp allt kvar att göra. Ballongerna blåste vi och hängde upp kvällen innan men duka bordet behövdes göras.
Delar av släkten kom väldigt tidigt men det trots att vi inte var klara så gjorde det inte så mycket för nu fick Sonja ju en massa uppmärksamhet vilket hon varit lite gnällig över på morgonen då vi hade fullt upp. 
Fick öppna paket och lite senare leka med sin kusin och hon var på toppenhumör.
Vi bjöd på en väldigt uppskattad buffé, helt lchf förutom bake-off baguetter till de som ville ha. Fake-potatissalladen gick verkligen hem och alla tyckte det var väldigt gott. Och min hallonmoussetårta blev jag supernöjd med, födelsedagsbarnet åt dessutom dubbla portioner av den samt kusinens rester ;)
 
 
 
Gaket mycket duplo fick hon Busan men oj vad hon älskar det
 
Syrran åkte hem igen på lördagen efter kalaset men faster, farbror och kusin stannade ett tag och efter mycket bus och lek var det en trött och glad Sonja som gick och la sig. Vi dukade fram lite gott och njöt av lugnet en stund.
Igår var jag och Sigrid iväg på en tygblöjeträff i Göteborg. Kollade in lite nya sorter och hittade en del som nog ska testas sen när hon växt ur en del av det vi har nu. Var kul att prata blöjor och träffa nytt folk helt klart.
Hemma igen blev det middag och nattning och sen i säng för idag var det tillbaka i vardagen igen. Nu ska jag sätta igång och plocka undan då maken och Sonja är iväg och träffar en föräldraledig kompis och hans son. Har rensat en massa och ska lägga ut en del till försäljning här och var
 

Sonja 2 år!

Idag fyller vår stora tjej två år! Sjöng lite för henne i morse och hade mysfrukost och så fick hon ett paket innan vi traskade iväg till förskolan. Det var den fina Littlephant kjolen och tröjan som låg i paketet. Imorgon blir det mer firande med familjen och fler paket så nu pågår förberedandet för fullt här hemma. Flaggan var ute på förskolan och jag vet att de sjunger för Sonja vid fruktstunden och har en liten trätårta med ljus i för födelsedagsbarnet som även får en liten sak. 

 

 
3

Felåkning

Igår kom ju min syster och systerdotter hit och jag var in till Alingsås för att hämta dem vid tåget. Först passade jag på att storhandla och som vanligt när jag gör det utan barn känns det som jag glömt något. Eftersom jag var lite tidig så tog jag en sväng på stan med och fyndade lite fina födelsedagskläder till båda barnen. 


Fick ett sms om att de var lite försenade också så fördrev lite mer tid. Men kom ner till station lagom när tåget rullade in men det gick igen och ingen syster. Det visade sig att dörren de stått vid inte gått upp så de hann aldrig av tåget innan det började rulla igen. Men efter en omväg via Göteborg plockade J upp dem i Alingsås igen och de kom hem till middagen. 
Idag for vi en sväng till Vinden och syrran fyndade fyra stolar som vi får köra upp dit någon gång och jag köpte lite kläder jag. Imorgon är det skärmfritt som gäller så får vi se hur det går. 


1