Alfons Åbergs kulturhus

Förra måndagen så var jag och Sonja på ett litet äventyr bara vi två. Eller ja vi hade sällskap av granntjejen som är i samma ålder och hennes mamma. Först åkte vi tåg vilket småtjejerna tyckte var ett stort äventyr, blir ju oftast bilen om vi åker någonstans eftersom vi bor där bussen sällan går och då tar vi ofta bilen till tåget eller gärna hela vägen. Målet var Alfons Åbergs kulturhus inne i Göteborg. Har läst en del om det och sett dem på Baby&Barn mässan när vi var där och eftersom Alfonsböckerna har blivit favoriter så kändes det som ett ställe att besöka. 
 
Det är inget stort ställe men fullt av möjlighter till lek och bus men även pysslande och läsning såklart. Övervåningen var vigd åt lite lugnare lek och och där fanns ALLA Alfonsböcker att läsa. På nedervåningen fanns en liten stad uppbyggd med korvmoj, affär, bio (där såklart Alfonsfilmer visades och en del annat. Vidare fanns såklart Alfons lägenhet uppbyggd med fri lek. Flera gånger under dagen så har de små föreställningar också och vi hann med en minicirkus där man fick prova jonglering och hoppa genom rockring bland annat. Våra tjejer tyckte inte det var så kul så vi gick innan det var slut helt. Men Alfonsföreställningen var mer uppskattad och den tyckte vi var riktigt bra allihop. De har dessutom flera andra programpunkter och under hösten bjuds det på både babymassage och babyrytmik som jag blev sugen på att besöka. Alfons helikopter kunde man även ta sig en tur i och det gillade tjejerna. 
 
Deras uteservering ligger precis ut mot kanalen och det finns en liten servering och därute var det även okej att äta medhavd mat om jag inte minns helt fel nu. Hela stället är dessutom tillgänglighetsanpassat vilket är kanon. Den enda nackdelen kan jag tycka var att det bara verkade finnas en toalett. Lite jobbigt när det är många barn på ett ställe. Men den var fräsch och det fanns skötbord och gratis blöjor om man skulle sakna en.
 
Sammanfattningsvis så var det helt klart värt ett besök och vi kommer troligen åka tillbaka.
 
Massa lek och bus och som avslut så blev det pizzabuffe och glass på Pizzahut innan vi tog tåget hem.
 

Kvällen blev minst lika bra den, fixade en knytisgrillkväll med grannarna och barnen lekte och busade några timmar till. Det absolut bästa med att bo där vi gör nu, våra grannar. Nu när vi lärt känna dem ordentligt så vill jag inte flytta härifrån i första taget.
 
 
 
 
 
 
 
 
2

Emaus lantgård

Blev en dag extra iväg innan vi åkte hemåt igen. Igår på eftermiddagen så drog vi iväg och badade och det var så varmt i vattnet, jag är annars lite av en badkruka men nu var det utan tvekan jag gick i.  Tjejernas kusin gick i med sin pappa och jag lekte med Sigrid i vattenbrynet, den ungen är verkligen badtokig. Sonja älskar att bada i pool och där hon kan stå men havet är sådär. Men till slut fick jag bära henne ut tills där jag hade vattnet till axlarna medan Sigrid fick vara med sin farbror. Först höll hon krampaktigt i mig men sen så släppte det och hon vågade "simma" liggande på min arm och plaska och leka medan jag höll henne då. Så skönt att hon gjorde det. Jag har länge haft en rädsla för vatten och tycker inte om att tappa kontrollen i vattnet eller att vara där jag inte bottnar och så. Har jobbat massor på det och nu är det bättre. Rädslan är till viss del från min mamma och jag vill verkligen inte föra det vidare till våra barn. Tur att deras pappa badar i typ alla temperaturer så han kan vara en del med dom också när jag tycker det är för kallt.
 
Två kusiner på väg till badplatsen
 
Idag så gjorde vi en liten utflykt ihop med kusinerna och deras föräldrar, ja den minsta lilla hade väl kanske inte så stort utbyte av det han sov mest. Vi åkte till Uddevalla och Emaus lantgård. Jag har läst och sett lite bilder därifrån på Instagram förut men nu var första gången vi var dit. Ungarna älskade att få klappa och titta på hästar, en gris och kaniner men det absolut bästa var att få rida ponny. Jag var fundersam innan på om Sonja skulle vilja då hon gillar djur men tycker det är lite läskigt om de kommer för nära och klappar inte gärna andra djur än farmors katter.  Tänkte väl att ja vi får se, så satte på henne en hjälm, något som brukar orsaka proteststorm vid cykling men inte nu. Ställde oss i kö, före kusinen dessutom och snart var det vår tur. Hon gick fram och jag fick hjälpa henne upp och så bar det iväg med mamma bredvid i alla fall. Hon växte verkligen då, såg så stolt ut och man såg på henne att hon förstod allvaret samtidgt som hon tyckte det var jätteroligt. Så fort den lilla turen var klar och hon fick gå av kom det: -"en gång till!" och klart hon fick det. 
 
Hästträning :)
Stolt och lycklig tjej på hästryggen

Tjörn

Igår bestämde vi oss för att åka till farmor och farfar på Tjörn några dagar för umgänge och kusinbus. Precis lagom när vi satte oss började det regna och sen avlöste regnskurarna varandra hela vägen. Himlen såg blå ut ute vid kusten lite på håll men när vi parkerade så droppade det på bra och snart öppnade sig himlen totalt och det blixtrade och åskade så det bara small. Men efter några timmar så sprack det upp och blev en riktigt härlig ljummen kväll med uppehåll. En himla tur det då det ju var pubkväll i Apelgården. Tjejerna sprang runt och busade hela kvällen och Sigrid sov gott i vagnen en stund men tittade sen fascinerat på alla människor. Sigrid fick dessutom smaka sin livs första räka och det var inte dumt alls det. Idag har kusinerna busat vidare fast nu börjar Sonja bli lite trött, blev sent igår och jag drog upp henne imorse för om en dryg vecka är det dags för förskola igen och då kan man inte somna vid elva på kvällarna längre.