Sammanfattning

Får ju sammanfatta lite vad som hänt sen sist jag skrev lite mer. Både förra veckan och denna har Sonja bara varit tre dagar på förskolan men då fem timmar istället. Har varit så skönt. Hon har fått leka och springa av sig och få vara ute. Dessutom har lunchen också intagits där och vila efteråt så fått hem en pigg och mätt unge vilket gjort sån skillnad. Bara behövt ge henne ett mellanmål på eftermiddagen istället för att försöka få i ett trött barn lunch. 
Förra tisdagen var det sånt strålande fint väder att vi for in till Alingsås och var ute i lekparken i flera timmar och sen tog fika och lunch på stan. Så härligt och jag njöt verkligen av att få vara i solen. 
 
Torsdagen när vi också var lediga så var det dock inget höjdarväder så det var inte en lika skoj dag då både jag och Sonja blir rastlösa av att vara inne, men med snöblandat regn och kallt och blåst så var det inte så skoj. 
I lördags for vi iväg igen och hälsade på kusinen i stan. Var också välbehövligt då de har så kul ihop tjejerna. Riktigt härligt att se dem leka och busa och skratta för fullt. 
Sen dess har dagarna gått ganska snabbt, i måndags var jag och Sigrid inne i stan för lite småärenden och mys. Igår var dte föräldragrupp och BVC besök för lillskrutta. Hon hade växt en del och vi pratade kost på föräldragruppen. Längtar lite tills vi ska börja med mat nu faktiskt även om jag tycker det gått så fort hittills.
 
Idag gick vi iväg hela gänget till öppna förskolan och det var verkligen fullt med barn där. Det är så roligt att inse att byn faktiskt sjuder av barnfamiljer. En mamma berättade att på hennes lilla gatstump bara finns nio barn i olika åldrar och det kommer nya hit ut till byn. Byn är ju rätt avlång och med 70 väg som går igenom så den naturliga mötesplatsen är liksom ÖF eller förskolan/skolan. Vi pratade ett gäng också om att försöka få till en lekplats här någonstans då det hade varit så bra att samlas vid. Skolan har ju lite gungor och en rutschkana men där får man ju bara vara kvällar och helger så en fint ställe att leka, cykla och så på hade ju varit tacksamt. Vi var väldigt kreativa idag och målade underlägg och gjorde pärlarmband och förra veckan gjorde vi avtryck på Sigrids hand och fot som nu hade blivit gjutna i gips. Så fint minne att ha.
 
Imorgon är det också ledigt så hoppas på fint väder så vi kan vara ute, på eftermiddagen är det ju dessutom dags för veckan om inte månadens höjdpunkt; fara till Landvetter och hämta hem pappa!
En del av senaste veckans Instagrambilder.:

1. Lämna på förskolan 2. Smarrig lchf smörgås på café 3. Fyndat begagnat till Sonja 4. Utebus med bobbycar
5. På väg till förskolan med stor pinne 6&7. Mycket samlande nu på stenar, pinnar och löv 8. Dagens kreativa
 
 
 
1
Angelica

Delta gärna i tävlingen på min blogg.
Ett VALFRITT par skor från Moheda Toffeln står på spel. Reglerna är enkla, så in och tävla! :)