Kalas för en prinsessa

Igår var det så dags för Sonjas 3-års kalas, pappa måste ju vara med så fick vänta in hans hemkomst först. Och ja i tisdags så ar det ju dags att hämta sjömannen på Landvetter och den var en väldigt förväntansfull Sonja som satt där och väntade med ett paket som hon skulle ge sin pappa och han fick en stor härlig kram när han kom. 

 
Igår var det dock inte bara kalas utan Sonjas gympa började igen efter juluppehållet. Det var lite osäkert att hon kunde gå nu på våren men då de har barnpassning som Sigrid kan vara på under tiden så löser det sig även när J är borta. Hon tyckte dte var lika roligt nu även om det var lite blygt då och då mysa med mamma som gällde.
Efteråt var det direkt hem för att skicka J att hämta upp tårtan vi beställt medan jag och Sonja pyntade med ballonger och serpentiner och dukade borden. Lite prinsesstema hade vi med Disneyprinsessorna på servetterna och rosa duk med vikta origamikronor. Maten sattes i ugnen och sen var det bra att byta om och göra oss fina tills gästerna skulle komma.
 
 
Strax började de droppa in några i taget och med sig hade de en hel del paket. Hon fick så mycket presenter och vi hade lyckats få ihop sex stycken paket till henne. Hade köpt några i taget så råkade bli så och först hade jag tänkt ge henne några på riktiga födelsedagen men blev inte så.
Hon fick två prinsessklänningar, trosor, två tröjor, ett Hello Kitty picknick set, en ballerinakjol som man fick göra själv, flera böcker, en Tingelingklänning, ett Bamsepussel, en Dora pusselbok och en stor låda med Frost-motiv på. Allt gick hem och den ena prinsessklänningen åkte på direkt. 

 
När alla paketen var öppnade lektes det en del innan maten var klar och alla satte sig till bords. Tror Sonja var lite för uppspelt för att äta dock men vi andra njöt av maten i alla fall. Vi bjöd på grekisk pyttipanna med vitlökssås och det blev riktigt gott. Barnen fick dock korv med bröd och plockgrönsaker. 
Sen lekte och busade barnen lite till och vi vuxna smälte maten så vi kunde plats med tårta sen och det gjorde vi rätt i för inte nog var tårtan superfin det var flera som sa att det var den godaste de ätit. Jag brukar inte vara så förtjust i tårta men den här var supergod verkligen. Blåbär och vaniljfyllning inuti och cremecheese på utsidan. 
 
 
 
Ett toppenkalas och efteråt så däckade båda barnen rätt så snart och jag och maken kunde mysa med räkor och bubbel och en bra men mystisk film, The Birdman. Ingen av oss är några direkta mello-fan så det hoppade vi.